Vi är en förening bestående av ca 80 medlemmar med olika åldrar, ursprung och bakgrunder. I Älvsbyns kommun bor ett stort antal nysvenskar och många kommer och berikar våra gudstjänster och flera, även muslimer, kommer till vår träffpunkt Café Mötesplats en gång i veckan.

EFS-föreningen har en lång historia i Älvsbyn. Den grundades (mer info kommer). Vårt nuvarande missionshus/kyrka, som ligger centralt i Älvsbyn, byggdes år 1965. 

Vår längtan är att vara en plats där alla känner sig hemma och välkomna att vara en del av vår gemenskap. Vi längtar också efter att människor som kommer till oss ska få hjälp att utforska vad kristen tro är och få se hur tron på Jesus kan förvandla ens liv i grunden.

Vår förening är också del av en krets (samarbetsorganisation) med 3 föreningar. Genom kretsen har vi en anställd präst, Carina Berggren, och vi driver en sommargård som heter Lillstrand. De övriga föreningarna i kretsen är EFS Vidsel och EFS Vistträsk. Sommartid lägger alla föreningarna sin verksamhet på Lillstrand.